AST
English
 
ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΕΡΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Οι τράπεζες είναι ιδιαίτερα σύνθετα περιβάλλοντα με πολλά τμήματα και μεγάλη γκάμα εργασιακών χώρων. Ταυτόχρονα πολλές είναι και οι απαιτήσεις από αυτές: να παρέχουν άψογες υπηρεσίες προς τον πελάτη, μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα με το μικρότερο κόστος και ασφάλεια. Τα συστήματα αεροκίνητων αγωγών για προσφέρουν στις τράπεζες ταχύτητα και αξιοπιστία με ταυτόχρονη μείωση κόστους λειτουργίας.

ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

Διαφορετικά συστήματα χρησιμοποιούνται σε διαφορετικές συνθήκες: για παράδειγμα το χρήμα μπορεί να παρέχεται από το κυρίως ταμείο που συνήθως βρίσκεται στο ασφαλέστερο μέρος του κτιρίου σε όλους τους χώρους που είναι προσβάσιμοι στο κοινό. Επίσης ένας αριθμός διαφορετικών χώρων εξυπηρετεί τους χώρους του κοινού. Με το επιπλέον χαρακτηριστικό του εξωτερικού ταμείου, σχεδόν όλες οι τραπεζικές υπηρεσίες μπορούν να προσφέρονται και εκτός της κανονικής λειτουργίας της τράπεζας.

ΟΙ ΧΡΗΣΕΙΣ

Άσχετα με το εάν το σύστημα αεροκίνητων αγωγών τοποθετείται σε ένα νέο κτίριο ή αν τοποθετείται κατά τη διάρκεια μιας ανακαίνισης, αποτελείται από έναν αριθμό στάνταρτ μοντέλων διαφορετικών μεγεθών και διαφορετικών τρόπων τοποθέτησης. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα σύστημα στα μέτρα του πελάτη.

Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΦΟΡΤΙΟΥ

Το σύστημα αεροκίνητων αγωγών για τράπεζες μπορεί να μεταφέρει κυριολεκτικά οτιδήποτε χωρά στους ειδικούς κομιστές. Χαρτονομίσματα, κέρματα, πιστωτικές κάρτες, λογιστικά βιβλία και βεβαίως έγγραφα φτάνουν στον επιθυμητό χώρο γρήγορα και αξιόπιστα.ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

Κέντρο ελέγχου μέσα στην τράπεζα

Το εξωτερικό ταμείο το οποίο έχει αποδείξει την αξία του βρίσκεται έξω από την τράπεζα και μοιάζει με αντλία βενζίνης. Κάμερες και ενδοεπικοινωνία δημιουργούν την οπτικοακουστική επαφή ανάμεσα στον ταμία και τον πελάτη. Οι αγωγοί μεταφέρουν αποδείξεις, μετρητά, τραπεζικά και άλλα έγγραφα. Το αποτέλεσμα είναι η γρήγορη παροχή υπηρεσίας ενώ ο πελάτης δεν χρειάζεται να βγει καν από το αυτοκίνητό του. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα είναι το ότι οι ώρες εργασίας μπορούν να αυξηθούν χωρίς συγχρόνως να αυξάνεται το επίπεδο ασφάλειας και τα κόστη του προσωπικού.


Εξωτερικό ταμείο με σύστημα καμερών, αγωγών και ενδοεπικοινωνίας.
Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΠΟΘΗΚΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ

Το ειδικό αυτό σύστημα αεροκίνητων αγωγών δημιουργεί μια διασύνδεση ανάμεσα στα ταμεία και την κεντρική αποθήκη-χρηματοκιβώτιο.


Κεντρικό χρηματοκιβώτιο

Σύστημα ελέγχου στη ρεσεψιόν

ΤΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Αρκετές ανεξάρτητες γραμμές συνδέουν το κεντρικό χρηματοκιβώτιο με τα ταμεία. Οι γραμμές αυτές μπορούν να λειτουργούν είτε ταυτόχρονα είτε ανεξάρτητα. Οι κομιστές κατευθύνονται μέσω ενός ειδικά σχεδιασμένου ανελκυστήρα που μπορεί να ενσωματωθεί με το ταμείο και το οποίο είναι σχεδιασμένο να λαμβάνει τους αγωγούς από κάτω. Οι αγωγοί μπορούν να εγκατασταθούν στο ταβάνι ή μέσα στο πάτωμα ή ακόμη και στο ταβάνι του χαμηλότερου ορόφου (βλ. Σχεδιάγραμμα)


ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
  • Τα ταμεία μπορούν να μετατραπούν σε κέντρα εξυπηρέτησης πελατών. Ως αποτέλεσμα η εξυπηρέτηση του πελάτη βελτιώνεται και γίνεται πιο προσωπική, ενώ συγχρόνως διευκολύνεται η επικοινωνία και δημιουργείται χώρος για καλύτερη έρευνα αγοράς.
  • Όλοι οι υπάλληλοι είναι υπεύθυνοι για την παροχή πληροφοριών αλλά και για όλες τις συναλλαγές με ή χωρίς χρήματα. Επιπλέον οι πελάτες δεν χρειάζεται πλέον να περιμένουν στις ουρές.
  • Οι υπάλληλοι που επανδρώνουν το γραφείο εξυπηρέτησης πελατών θα μπορούν να κάνουν διάλειμμα.
  • Οι διοικητικές αποφάσεις για το προσωπικό θα μπορούν να παίρνονται βάση του όγκου των πελατών.
  • Μειώνονται τα ρίσκα ασφαλείας καθώς τα χρηματικά αποθέματα δεν αποθηκεύονται ποτέ στην ρεσεψιόν της τράπεζας.
  • Οι συναλλαγές με συνάλλαγμα μπορούν να γίνουν από οποιοδήποτε ταμείο.
  • Το κεντρικό ταμείο είναι υπεύθυνο για όλα τα ταμεία και οι διαφορές στα ισοζύγια είναι σχεδόν ανύπαρκτες.
  • Το κόστος αποθήκευσης χρηματικών αποθεμάτων παραμένει χαμηλό αφού όλα τα αποθέματα είναι διαθέσιμα για εξωτερικές πληρωμές.
Τεχνικά στοιχεία για τραπεζικά συστήματα